Cum apără Ilie Bolojan decizia PNL de a elimina dreptul de vot pentru Organizația de Femei Liberale și cea de Tineret în Biroul Politic Național

.

Partidul Național Liberal a decis, sâmbătă, 28 iunie, în cadrul Consiliului Național, eliminarea dreptului de vot pentru Organizația de Femei Liberale și cea de Tineret în Biroul Politic Național. Propunerea i-a aparținut premierului și președintelui interimar PNL, Ilie Bolojan, și a primit votul majorității. Demersul a declanșat un val de revoltă.

Organizația de Femei Liberale și cea de Tineret critică decizia PNL de a le anula dreptul la vot în forul de conducere al partidului

PNL a eliminat dreptul la vot pentru Organizația de Femei Liberale și cea de Tineret în Biroul Politic Național. Cele două organizații au catalogat demersul drept „un exemplu perfect despre cum se construiește regresul sub masca modernizării”. Totodată, cele două organizații „«salută», cu ironie amară, această «întoarcere în Evul Mediu» – o perioadă în care decizia aparținea doar unora, iar restul trebuiau să tacă și să accepte”, se arată într-un comunicat de presă comun.

Citește și: Ilie Bolojan a introdus „demisia de onoare” în cadrul PNL. Cine este vizat de această decizie

„Este o decizie care transmite un mesaj periculos: acela că reprezentarea nu mai contează”

„Decizia Partidului Național Liberal, luată sâmbătă în cadrul Consiliului Național, de a elimina dreptul de vot pentru Organizația de Femei și Organizația de Tineret în Biroul Politic Național, ne oferă, din păcate, un exemplu perfect despre cum se construiește regresul sub masca modernizării.

Este o decizie care nu doar marginalizează două categorii esențiale pentru viitorul României – femeile și tinerii –, dar transmite un mesaj periculos: acela că reprezentarea nu mai contează și că vocea celor care luptă pentru echilibru, incluziune și drepturi reale poate fi eliminată prin simplu vot intern.

Organizația de Tineret și Organizația de Femei din cadrul Blocului Național Sindical «salută», cu ironie amară, această «întoarcere în Evul Mediu» – o perioadă în care decizia aparținea doar unora, iar restul trebuiau să tacă și să accepte.

Totodată, ne arătăm disponibilitatea fermă de a colabora cu organizațiile de femei și de tineret din cadrul PNL – chiar și în condițiile în care propriul lor partid le exclude de la masa deciziilor. Credem că doar împreună putem identifica și susține politici publice autentice, relevante pentru nevoile reale ale femeilor și ale tinerilor din România.

Pentru că într-o democrație sănătoasă, vocea celor mulți nu poate fi redusă la tăcere prin votul celor puțini. Și pentru că, în ciuda semnalelor venite de la unii lideri politici, noi nu vom obosi să luptăm pentru o societate dreaptă, echitabilă și cu fața spre viitor, nu spre trecut.

P.S.: O întrebare pentru liniștea social-democraților. Ce s-a întâmplat cu Organizația muncitorească PSD pe care ați constituit-o la 1 mai 2004, la Pitești?”, se arată în declarația de presă semnată de Organizația de Femei a PNL și Organizația de Tineret a PNL.

Ce spune Ilie Bolojan despre decizia PNL de a elimina dreptul de vot pentru Organizația de Femei Liberale și cea de Tineret în Biroul Politic Național

Ilie Bolojan a spus că noul Statut al formațiunii vine cu „niște reguli bune în PNL”. În interiorul ședinței, Bolojan a transmis că această schimbare ar putea să aducă o mai bună reprezentare la nivelul partidului și deciziile să fie luate mult mai rapid, mult mai restrâns, între liderii acelor filiale și cei care sunt în biroul de conducere.

„Am acumulat niște datorii, datorită anului trecut. Noi nu putem să le spunem românilor că suntem în stare să redresăm țara, dacă nu le dovedim că redresăm PNL, inclusiv din punct de vedere financiar. Nu avem nicio autoritate. De aceea am propus o contribuție a fiecărui ales local”, a explicat premierul, în contextul introducerii „demisiei de onoare” în cadrul PNL.

Nici Organizația Seniorilor Național Liberali, foștii președinți sau liderii din Parlamentul României nu mai au drept de vot în forul de conducere al PNL, informează Ema Stoica de la Digi24. Potrivit jurnalistei, în acest fel, Ilie Bolojan „vrea să țină sub control partidul”.

„Odată ce ai mai mulți membri care votează, se creează acele grupuri și astfel unele decizii pot trece destul de la limită, iar perioada care urmează nu este una ușoară pentru nicio formațiune politică”, explică jurnalista.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton
OSZAR »